Treinverkeer tussen Gent en Brussel omgeleid door grondverzakking

Werken zullen circa 2,5 uur in beslag nemen

Anadolu Agency
Door een grondverzakking aan het spoor even buiten het station Brussel-Zuid is het treinverkeer tussen Gent en Brussel verstoord. Ploegen van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel zijn uitgerukt om de ondergrond opnieuw te stabiliseren. Treinen van Gent naar de hoofdstad worden tijdelijk omgeleid.

Door de verzakking moesten treinen over een traject van 200 meter met een snelheid van 20 km/uur rijden. Om 11.45 uur stelde Infrabel een spoor buiten dienst om de grond te verstevigen. Dat zal volgens een woordvoerder van Infrabel ongeveer 2,5 uur in beslag nemen. In die periode zal het treinverkeer van Gent naar Brussel worden omgeleid via de "trage lijn" tussen beide steden. Voor treinen van Brussel naar Gent is er geen probleem.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • peter colson

    Tunnels die instorten, zinkgaten in het wegdek en nu grondverzakkingen bij het spoor. Over welke beruchte zouden we het hier hebben? Sommige politici durfden al eens uitschijnen dat het de schuld is van de Vlamingen dat tunnels en straten inzakken omdat zij voor het woon-werkverkeer er gebruik van maken met hun auto's. Rijdt men nu ook al met auto's op de rails zodat die nu ook al wegzakken?

  • Marc Baeyens

    De Brusselaars voelen nu ook letterlijk de grond onder hun voeten wegzakken na decennia laks PS-beleid.

  • Paul De Mol

    Lap, 't is weer van dat. Nu ja, was toch al een paar dagen geleden dat er nog problemen waren op het spoor?