Treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek hersteld, maar hinder blijft groot

Archiefbeeld
Foto Baert Marc Archiefbeeld
Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek dat was onderbroken door spoorlopers is hersteld, maar zal nog lang hinder ondervinden. Dat meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Het treinverkeer was tussen 17.00 uur en 17.30 uur onderbroken door jongeren op de sporen. Dat het treinverkeer in volle avondspits een half uur onderbroken is geweest, noemt de woordvoerder "een kleine ramp".

Het treinverkeer in heel het land is getroffen door de onderbreking. Zo rijden de treinen naar Leuven, Luik, Limburg en Antwerpen via Schaarbeek, en ook de treinen naar West- en Oost-Vlaanderen zijn getroffen.

Rond 19 uur zijn er nog vertragingen van ongeveer een half uur, aldus Petit. Bepaalde treinen worden bovendien beperkt om vertragingen op de terugweg te beperken.

De hinder zal lang aanslepen. Petit verwacht dat de vertragingen pas in de loop van de avond stilletjes aan weggewerkt zullen worden. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roy Cooks

  Altijd hetzelfde met die wilden. Niks dan miserie.

 • Romane Waller

  Infrabel, NMBS zoals gewoonlijk he

 • Danny Mertens

  "Met de trein..." ben je nog altijd niet thuis!

 • Patrick De pauw

  pak die jongeren op en geef hun fikse boetes en sluit hen op!!!

 • janine stevens

  En zijn die jongeren nu opgepakt ? En gaan ze zware straffen of boetes krijgen zoals gewoonlijk gemeld in de media ? Het is in ieder geval twijfelachtig !