Treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid deels onderbroken

belga
Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid is verstoord omdat er mensen op de sporen werden gesignaleerd, zegt Infrabel-woordvoerder Frederic Petit.

Om 8.05 uur moest het treinverkeer uit veiligheidsoverwegingen tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid volledig stilgelegd worden, en vanaf 8.15 uur konden vier van de zes sporen weer in gebruik genomen worden. "Het treinverkeer rijdt nu op een capaciteit van twee derde, wat natuurlijk gevolgvertragingen met zich mee zal brengen", stelt Petit.

"We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: blijf alsjeblief op een veilige afstand en kom nooit op de sporen", waarschuwt hij nog.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Spandel

    Een vraagje... Waarom kan de NMBS het spoorverkeer wél stilleggen als er 'mensen' op het spoor gesignaleerd worden, en 'niet' als er 'NMBS- stakers' op het spoor gesignaleerd worden? Zijn stakers dan geen 'mensen' voor de NMBS? Het verbod en bijhorend geëiste dwangsommen voor stakers heeft dus NIETS te maken met de 'veiligheid' zoals de toneelspelende 'woordvoerder' van de NMBS beweert, maar met het stakingsrecht !