Treinverkeer tussen Brugge en Oostende onderbroken, 120 reizigers geëvacueerd

Jan Van Maele
Het treinverkeer tussen Brugge en Oostende is momenteel volledig onderbroken door een technisch defect aan de bovenleiding. Het probleem ontstond even na 19 uur ter hoogte van Varsenare (Jabbeke). 

Even voorbij het station kwamen drie treinen vast te staan. Zo’n 120 reizigers moesten een hele tijd wachten alvorens ze geëvacueerd konden worden. “Mogelijk hingen er nog bovenleidingen naar beneden, dus moesten de passagiers blijven zitten tot er zeker geen gevaar meer was”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. De treinreizigers werden uiteindelijk even voor 21 uur met hulp van de brandweer van de treinstellen begeleid en met pendelbussen naar het volgende station gebracht. Tussen de stations van Brugge en Oostende legde de NMBS vervangbussen in.

Reizigers met bestemming kust werden aangeraden naar Blankenberge te sporen en vandaar de kusttram te nemen naar hun verdere bestemming. De exacte oorzaak van het defect is momenteel nog niet gekend. “We doen er alles aan om het treinverkeer tegen morgenochtend normaal te laten verlopen”, stelt Petit.

Jan Van Maele14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Merel Lemmens

  Ik zat op die trein. Twee uur zaten wij vast. Danks treinbegeleiders was sfeer kalm en rustig. Voor organisatie is nog veel werk om het toch vlotter te laten lopen. Er is veel tijd verloren gegaan. Er waren ook nog mensen die het openbare vervoer op moesten om zo hun eindbestemming te komen en was half tien s'avonds! Een lange reistijd.

 • Samuel Peeters

  Bert, tussen Brugge en Oostende werden bussen ingezet. Reizigers met andere bestemmingen dan Oostende werd aangeraden naar Blankenberge door te reizen.

 • schevernels diana

  Je zou durven zeggen dat er iets misloopt bij de NMBS....

 • Nick Blomme

  @Bert Vogels. Zat ook op die trein. Er was wel degelijk een bus tussen Brugge en Oostende. NMBS had er zelfs 3 voorzien. Ik kan het weten want ik zat er op. Moet wel toegeven NMBS had wel eerst gewoon gezegd dat ze enkel naar Blankenberge zouden rijden.

 • Louis Heyens

  Blijkbaar zéééér veel slachtoffers => Reizigers met bestemming kust werden aangereden naar Blankenberge ...