Treinverkeer tussen Antwerpen en Gent zwaar verstoord door ongeval in Sint-Niklaas

BELGA
Het treinverkeer tussen Antwerpen-Centraal en Gent-Sint-Pieters is zwaar verstoord door een aanrijding van een persoon in Sint-Niklaas. Dat melden de NMBS en Infrabel. De trein met ongeveer 250 passagiers staat stil tussen Lokeren en Sint-Niklaas en de reizigers zullen geëvacueerd worden.

De aanrijding gebeurde rond 11.40 uur aan de overweg in de Koutermolenstraat in de Sint-Niklase deelgemeente Belsele, op de lijn Antwerpen-Gent. Het slachtoffer overleefde het ongeval niet. Vermoedelijk gaat het om een wanhoopsdaad, zo werd vernomen bij de hulpdiensten. 

De betrokken trein staat stil tussen Lokeren en Sint-Niklaas. "Er zitten ongeveer 250 reizigers op de trein en we bekijken momenteel hoe ze te evacueren. We hebben vervangbussen opgevraagd maar we raden reizigers tussen Gent en Antwerpen aan om via Brussel te reizen", zegt NMBS-woordvoerster Frieke Neyrinck.

Het spoorverkeer is in beide richtingen onderbroken tussen Lokeren en Sint-Niklaas, zegt woordvoerder Frédéric Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel. De reizigers die tussen Gent en Antwerpen omrijden via Brussel moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 45 minuten. Er zijn ook vervangbussen ingeschakeld.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.