Treinverkeer stilgelegd tussen Gent en de kust en tussen Sint-Niklaas en Temse door spoorlopers

Het verkeer werd op beide lijnen stilgelegd op bevel van de politie, omdat er telkens een persoon op de sporen werd gesignaleerd.
Photo News Het verkeer werd op beide lijnen stilgelegd op bevel van de politie, omdat er telkens een persoon op de sporen werd gesignaleerd.
Het spoorverkeer is vanavond onderbroken geraakt tussen het station Gent-Sint-Pieters en de kust, en tussen Sint-Niklaas en Temse. In beide gevallen werd het treinverkeer stilgelegd op bevel van de politie, omdat er zich iemand op de sporen bevond. Dat heeft Infrabelwoordvoerder Frédéric Petit aan Belga bevestigd.

In het station van Gent-Sint-Pieters was alle treinverkeer in de richting van de kust onderbroken sinds 20.45 uur. Om 21.20 uur kon het hernomen worden, de persoon werd van de sporen gehaald. "Er zullen wel nog gevolgvertragingen zijn tot het einde van de spoordiensten", zegt Petit.

Minder goed nieuws is er van de lijn Sint-Niklaas-Temse. Op die lijn was het treinverkeer ook onderbroken sinds 20.55 uur, maar daar blijft het spoor afgesloten na een persoonsaanrijding. De NMBS legt voor de rest van de avond vervangende bussen in tussen Sint-Niklaas en Mechelen.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rania Desaegher

  Hopelijk strenge straffen. Vertragingen zijn niet altijd de schuld van de Nmbs , dat moeten mensen ook beseffen vooraleer ze klagen.

 • Jan Verstrepen

  Vasthouden en rekening sturen en niet lossen voor het betaald is of het nodige is aangeslagen om de kosten te betalen aan iedereen ook de reizigers!

 • johan vankeirs

  Dit komt echt het vergif voor de spoorwegen.En het ergste is dat vele reizigers daardoor hun aansluitingen missen of nog erger uren vastzitten.Er moet daar veel strenger tegen opgetreden worden.

 • Griet Maes

  Die dachten dat de staking al begonnen was.