Treinverkeer onderbroken in Lichtervelde

Beeld ter illustratie.
photo_news Beeld ter illustratie.
Het treinverkeer is onderbroken tussen Lichtervelde en Roeselare. Dat zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel.

“Tussen Lichtervelde en Roeselare reed de trein tussen Oostende en Brussels Airport een bromfiets aan”, zegt Baeken. Het verkeer tussen Lichtervelde en Roeselare werd daardoor onderbroken in de twee richtingen, en er werden vervangbussen ingelegd, maar iets na 14.30 uur was al één spoor weer vrijgegeven.

Het incident deed zich voor om 13.45 uur. Er werd gezocht of er ook een persoon aangereden bleek, maar dat is niet het geval. Het personeel van Infrabel gaat momenteel na in hoeverre er schade is aan de trein en of die op eigen kracht kan vertrekken. Het is daardoor nog onduidelijk hoelang de hinder nog zal duren.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stéphane Vanneste

  Die trein deed IC 2312

 • Stéphane Vanneste

  @Florent Hoppenbrouwers: dat is de trein Oostende-Kortrijk met dienstregeling verder naar Brussel en de luchthaven, zo moeten veel West-Vlamingen niet of minder overstappen + staal op staal kan gevolgen opleveren, niet enkel aan de trein maar ook aan de infrastructuur (sporen, wissels, overwegen, ...). Trouwens, wie laat er nu een brommer achter op het spoor? Dat kan een flinke som kosten, alleen al om de vertragingen te vergoeden.

 • Bjorn Eeckhout

  Inderdaad Florent, wat deed die trein Oostende - Brussel op dat traject???? Aardrijkskunde is hun beste vak niet geloof ik

 • Florent Hoppenbrouwers

  1) Trein tussen Oostende en Brussels-Airport : wat doet die dan tussen Lichtervelde en Roeselare ? 2) Ze kijken of er schade is ? Bromfiets-Trein : 1-0 ofwa ?