Treinverkeer in West-Vlaanderen verloopt in chaos door twee incidenten

Ter hoogte van de overweg in Koolskamp staat een trein met tachtig passagiers stil door een breuk in de bovenleiding.
Hans Verbeke Ter hoogte van de overweg in Koolskamp staat een trein met tachtig passagiers stil door een breuk in de bovenleiding.
Het treinverkeer vanuit West-Vlaanderen heeft vandaag heel wat hinder ondervonden door verschillende incidenten. 

Zo lag het treinverkeer tussen Kortrijk en Gent-Sint-Pieters stil door een persoonsongeval in Desselgem. Ter hoogte van de Leemputstraat kwam iemand onder een trein terecht. Het gaat om een wanhoopsdaad. De trein was onderweg van Poperinge naar Antwerpen. Vanavond rijden er opnieuw treinen tussen Kortrijk en het station Gent-sint-Pieters. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Er is wel nog altijd hinder op de lijn tussen Deinze en Lichtervelde.

Het treinverkeer tussen Gent en Kortrijk werd donderdagnamiddag enkele uren lang gehinderd door een persoonsongeval dat zich ter hoogte van Harelbeke had voorgedaan. Maar even na 16 uur kon de situatie worden hersteld, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. Er rijden opnieuw treinen, maar er moet wel nog altijd rekening worden gehouden met vertragingen.

Het treinverkeer in West-Vlaanderen ondervindt donderdag wel nog altijd hinder van een bovenleidingsbreuk die zich om 13.15 uur voordeed tussen Lichtervelde en Tielt. Dat probleem is bij het begin van de avondspits nog niet opgelost. "Dat zal wellicht nog enkele uren duren. We verwachten dat het verkeer donderdag later op de avond wel kan hernemen", zegt Petit. Er worden nog altijd pendelbussen ingezet. 

Rond 13.15 uur dan deed zich een bovenleidingsbreuk voor tussen Lichtervelde en Tielt, ter hoogte van de overweg in Koolskamp. De bovenleiding is beschadigd over een lengte van 350 meter waardoor ook een trein met ongeveer tachtig passagiers aan boord, stil staat. Dubbele pech voor hen, want de trein was al omgeleid door het persoonsongeval in Desselgem. 

Tegen 15 uur waren de gestrande reizigers geëvacueerd. Ze werden met bussen naar het station van Lichtervelde overgebracht om van daaruit hun reis verder te zetten. Werklui beginnen nu met de herstellingswerken. Die kunnen makkelijk enkele uren in beslag nemen. Wanneer er precies weer treinverkeer mogelijk zal zijn tussen Tielt en Lichtervelde, is nog niet bekend.

Reizigers vanuit De Panne naar het binnenland moeten in Lichtervelde op een trein naar Brugge stappen of met de kusttram naar Oostende reizen om daar een trein naar het binnenland te nemen. Tussen Lichtervelde en Deinze rijden bussen. Hoelang de hinder nog aanhoudt, is niet bekend. In beide richtingen is het verkeer alvast stilgelegd.

Hans Verbeke3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • djeepie huybrechts

    Met de trein zou je er al zijn, als je gisteren vertrokken was.

  • Peter Linthout

    Onze ministers doen je een wanhoopsdaad doen zoals ze de mensen uitpersen

  • guido vermeyen

    incident..accident soms moeilijk te bepalen....