Treinverkeer hervat richting Brussel na ontsporing nabij station Luik

Beeld ter illustratie.
Photonews Beeld ter illustratie.
 Het treinverkeer tussen Luik-Guillemins en Ans (spoorlijn 36) is sinds 16.30 uur hersteld. Er waren problemen door een ontspoorde trein nabij het station Luik-Guillemins.

Het treinverkeer op spoorlijn 36 ondervond veel hinder. Een trein die de verbinding Luik-Brussel verzorgde, viel rond 6.50 uur in panne ter hoogte van Borgworm. De trein werd naar Luik-Guillemins getakeld en daar liep het mis. Om 9.52 uur ontspoorden de eerste drie rijtuigen, zes andere bleven op de sporen, aldus Infrabel. Niemand raakte gewond bij het voorval. Er was geen schade aan de sporen, maar signalisatiewerken waren noodzakelijk.

Door het ongeval reden er sinds 10 uur in beide richtingen geen treinen meer tussen Luik-Guillemins en Ans. Er werden vervangbussen voorzien. Intussen rijden de ICE-treinen en de Thalys opnieuw. Ook de IC-treinen komen langzaam opnieuw op gang. De P-treinen blijven afgeschaft. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Borft

    @ walter er is elke dag wel iets op de autostrade file of een ongeluk

  • Walter De Weirdt

    Elke dag wel iets bij NMBS of de lijn,maar we moeten wel méér het openbaar vervoer nemen! Niets zo onbetrouwbaar,geef mij maar mijn eigen auto...

  • André Decrock

    Een trein op de sporen houden is voor de Walen/PS al even moeilijk als hun uitgaven in de politiek op de sporen te houden