Treinspotter filmt hoe goederenwagon vuur vat in Deurle

HLN
Een goederentrein heeft zaterdagnamiddag vuur gevat op de lijn van Deinze naar Gent. Het was uiteindelijk een alerte treinspotter die de hulpdiensten verwittigd had, want de machinist had de vlammen nog niet opgemerkt.

De treinspotter stond rond 15 uur opgesteld aan de spoorwegovergang in Astene om de rijdende trein te filmen. Groot was zijn verbazing toen hij van onder de voorlaatste wagon plots vlammen zag komen. Onmiddellijk verwittigde hij de hulpdiensten, die op hun beurt de nietsvermoedende machinist verwittigden. Die kon de goederentrein, die plantaardige olie vervoerde, tot stilstand brengen ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Klapstraat in Deurle (Sint-Martens-Latem).

De brandweer kwam ter plaatse en kon de vlammen snel blussen. Op geen enkel moment was er gevaar voor de omgeving. De vlammen ontstonden uiteindelijk door geblokkeerde remmen. Het incident veroorzaakte uiteindelijk heel wat hinder op het spoor. Zo konden de treinen slechts over een spoor nog passeren en ontstond er zo'n 30 minuten vertraging. Uiteindelijk kon de trein rond 17 uur verder rijden.

HLN