Treinreizigers halve nacht vast: "Ongelooflijk veel respect voor jullie geduld"

BELGA
Een trein die van Eupen naar Oostende reed heeft iets na middernacht tussen Anderlecht en Jette een rood mobiel sein aangereden. De trein is daarop gestopt en moest met een hulplocomotief teruggetrokken worden naar het station Brussel-Zuid. Door het late uur konden geen vervangbussen meer worden ingelegd, waardoor de 78 passagiers pas rond 3 uur 's nachts in het station arriveerden, zo meldt woordvoerder Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel vanochtend.

De reizigers kregen in Brussel-Zuid de keuze tussen een nacht op hotel of een taxi die hen naar hun eindbestemming zou brengen. Dertien mensen hebben geopteerd voor een hotel, voor de anderen werd een taxi voorzien.

"Het gaat om een vergissing van Infrabel, want het rood mobiel sein stond niet op de juiste plaats. Het is voor ons een signaal dat we in onze interne opleidingen nog meer aandacht moeten vragen voor een correcte plaatsing" van dergelijke seinen, aldus nog Baeken.

Excuses
De onderstationschef van Brussel-Zuid heeft zich intussen geëxcuseerd via Twitter voor het ongemak voor de reizigers. Het wachten op de taxi's duurde lang, omdat eerst al het papierwerk in orde moest zijn.