Treinproblemen tussen Gent en Brussel opgelost

Koen Moreau
Tussen Gent en Brussel zijn sinds 16.30 uur opnieuw beide sporen vrij. Er wordt geen hinder meer verwacht voor de avondspits, meldt de NMBS.

Het treinverkeer op de snelle spoorlijn tussen Gent en Brussel was sinds gisteren 16 uur in beide richtingen onderbroken als gevolg van problemen met de bovenleiding. Die raakte in de buurt van Erpe-Mere beschadigd over een lengte van één kilometer kilometer.

Gisterenavond en afgelopen nacht werden beide sporen afgesloten om herstellingswerkzaamheden uit te voeren. De treinen tussen Brussel en Gent werden in beide richtingen omgeleid via een alternatieve, oudere spoorlijn. Dat leverde vijftien tot twintig minuten vertraging op.

Sinds vanochtend was opnieuw één spoor vrij, sinds 16.30 uur kan het treinverkeer er opnieuw over beide sporen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Albert Hendrix

    En dan zeggen de politiekers neem het openbaar vervoer, als ze niet staken zijn er acties ,dan gaat er van alles stuk,dan is er agressie tegen het personeel .Het houd gewoon niet op ,en dan verschieten ze dat de mensen terug in hun auto kruipen

  • leen hanssens

    De vertragingen op het spoor zijn we gewoon.