Treinen staan bijna drie uur stil nabij Aalst: NMBS onderzoekt incident

BELGA
Spoorwegbeheerder Infrabel onderzoekt, samen met vervoerder NMBS, wat er precies is gebeurd toen twee treinen vrijdag bijna drie uur lang stil stonden op het grondgebied Aalst, nadat een eerste trein met een defecte locomotief kampte. Dat zegt woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel, nadat de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) een pv liet opstellen.

D'Haese nam het initiatief omdat de lokale hulpdiensten pas na vijftig minuten ingelicht werden en hij daarop niet meteen een verantwoordelijke van Infrabel of de NMBS kon spreken.

"We willen nu niet zozeer ingaan op de aard van de zaak, want we gaan dat eerst grondig intern onderzoeken met de NMBS om te kijken wat er precies is gebeurd", zegt woordvoerder Petit. "Een goede afstemming met de hulpdiensten, op afstand en op het terrein, is uiteraard een prioriteit." Petit zegt dat na het intern onderzoek er met de burgemeester teruggekoppeld zal worden. "We hebben al jarenlang goede contacten en ervaringen met lokale hulpdiensten en burgemeesters, ik beklemtoon dat een goede afstemming en informatiedoorstroming met lokale hulpdiensten en burgemeesters belangrijk is."

Inhoudelijk wijst Petit erop dat er tijdens het incident wel snel een verantwoordelijke van Infrabel op het terrein aanwezig was, maar dat die volop op zoek was naar de best mogelijke maatregel.