Treinen kunnen weer normaal rijden tussen Lokeren en Sint-Niklaas

Kristof Pieters
De treinen tussen Lokeren en Sint-Niklaas rijden vanochtend weer normaal. De herstellingswerken op de lijn zijn vannacht afgerond, meldt Frédéric Petit, de woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel. De pendelaars zullen geen hinder meer ondervinden.

Een goederentrein reed vorige donderdag een tijd met een ontspoord wiel, waardoor er over vier kilometer afstand schade was aan de spoorinfrastructuur. Er was ook grote schade aan het station van Sinaai, een deelgemeente van Sint-Niklaas. De boordstenen van het perron zijn vernield en de brokstukken beschadigden ook afsluitingen van woningen en auto's.

Door de schade moesten onder meer 5.885 dwarsliggers vervangen worden, 250 meter perronboorden en tientallen meters bekabeling. Er werd de voorbije dagen de klok rond gewerkt met onder andere zes spoorwegkranen en drie bulldozers. Die werken zijn nu afgerond, waardoor het verkeer in beide richtingen weer mogelijk is.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.