Treinconducteur spreekt reizigers op Brussels Airport toe in dertien (!) talen

"Dames en heren, we komen aan in het station Brussels Airport Zaventem." U kent ze wel, de welkomstboodschap die u te horen krijgt wanneer u met de trein aankomt op de nationale luchthaven in Zaventem. Daarna volgt mogelijk diezelfde verwelkoming in het Frans, Duits en Engels. Maar deze hyperpolyglot doet er nog een schepje bovenop.

RTBF probeerde de meertalige treinconducteur te spreken, maar dat lukte niet. Ze kregen wel meer uitleg van zijn werkgever, de NMBS. Volgens hen zijn het volgende talen die we te horen krijgen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Arabisch, Turks, Roemeens, Lingala, Japans en Esperanto. 

De man zelf zou een Belg van Spaanse afkomst zijn, die geboren is in Kinshasa en capoeira beoefent. Hij zou maar liefst zeven talen onder de knie hebben. Het filmpje had hij gedeeld in een WhatsApp-groep met collega's, waarna het zich verder verspreidde op sociale media.

RV29 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc De Wetter

  Hoedje af voor mijn collega, jammer genoeg is de aankondiging enkel verplicht in het Nederlands omdat BXL Airport Zaventem enkeltalig Nederlands landgebied is (taal wetgeving). Doch indien me als bediende dit wens,t mag men dit omroepen in 4 talen nl. NL. FR. Duits. en Engels. Mag, maar hoeft niet. Ik denk dat collega al bezig was met aankondigen vanaf BXL Noord (lol) want rit tijd is amper 10 minuutjes toch nog proficiat, ik zou het niet kunnen........

 • Charlotte De greef

  Heel knap van deze man! Maar beangstigend! Waarom hebben wij geen recht op een land waar men gewoon onze taal spreekt? Waarom moeten wij ons altijd aanpassen?

 • Jan Heyvaerts

  Voor mij hoeven die aankondigingen niet. In zowat elke moderne trein hangt er een joekel van een scherm met daarop wat de volgende halte is. Bij het vertrek van de trein wordt er omgeroepen wat de haltes zijn, bij het binnenrijden van een station wordt omgeroepen en onderweg worden nog eens alle haltes netjes opgesomd. Ik heb de indruk dat sommige begeleiders een job van DJ ambiëren. Ik zou liefst van al hebben dat ze gewoon zwijgen en de kaartjes controleren.

 • Joeri De clercq

  En wedden dat er weer mensen gaan reageren met negatieve commentaren ! Echt depressieve mensen zouden beter verdwijnen, maakt alleen België maar zuurder !

 • marie-claire de bosscher

  wow, tof !!!!