Treinconducteur neergestoken door 17-jarige zwartrijder die zich op toilet verstopt had

In het station van Lier is gisteravond een treinconducteur neergestoken door een 17-jarige zwartrijder. De man werd uit de trein gezet en viel vervolgens de conducteur aan met een scherp voorwerp. De treinconducteur is lichtgewond.

Het incident gebeurde gisteren rond 22.30 uur 's avonds op de lijn tussen Antwerpen en Hamont. De conducteur raakte in discussie met de man omdat die geen vervoersbewijs wou betalen. Parketwoordvoerster Lieselotte Claessens: "Een 17-jarige minderjarige uit Herentals en zijn vriendin zaten op de trein. Hij verstopte zich in het toilet omdat hij geen vervoersbewijs had. De conducteur ging hem halen en gaf geen boete, maar verplichtte hem wel op de trein in Lier te verlaten."

 In het station van Lier werd de zwartrijder uit de trein gezet, waarna hij overging tot de aanval. "Bij het uitstappen van de jongeman voelde de conducteur plots iets scherp in zijn zijde", zegt het parket. Het bleek om een steekwonde van zo’n 10 cm te gaan. Hij werd verzorgd in het ziekenhuis en zal acht dagen werkonbekwaam zijn. 

De dader kon ontkomen, vernam Belga uit anonieme bron, maar zijn identiteit is alvast bekend. Het parket is ondertussen een onderzoek gestart. De trein werd gisterenavond afgeschaft.

VTM Nieuws158 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Wat een ongelooflijke daad van agressie. Die jongen moest eigenlijk blij zijn dat hij geen boete kreeg. Hier is geen excuus mogelijk. Gelukkig is hij gekend en zal hij zijn straf en schadevergoeding niet kunnen ontlopen.

 • Daisy Vanreet

  Is minderjarig, dus geen probleem. Heeft alleen maar een moeilijke jeugd. Komt wel goed?

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Op de luchthavens moet men het niet proberen met een mes of ander gevaarlijk wapen of voorwerp in de vertrekhallen binnen te geraken!!! Het word op staande voet ontdekt en aangeslagen. Doet de passagier moeilijk riskeert hij directe aanhouding!

 • Hugo de De

  beschuldigen van moordpoging en 10 jaar cel ! maar ons gerecht kennende zal er weer gepamperd worden !

 • JAN krommentak

  Zeer slecht gekozen titel " zwartrijder " !