Treinbestuurdersvakbond staakt mee met spoorwegpersoneel van 10 tot 12 juli

Photo News
Het Autonoom Syndicaat van TreinBestuurders (ASTB) zal de staking van de Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel (OVS) steunen, zo heeft de vakbond bekendgemaakt. ASTB zag zijn eigen stakingsaanzegging, van 12 en 13 juli, geweigerd worden door HR-Rail. OVS mag wel staken op 10 en 11 juli. Er zal dan een minimumdienstregeling zijn.

Het ASTB vindt de weigering van zijn staking "erg discutabel" en besloot dan maar om deel te nemen aan de goedgekeurde actie van zijn collega's van OVS. 

Beide kleine vakbonden zijn gekant tegen een voorstel over de herwaardering van de treinbestuurder. ASTB spreekt van een "pseudo-herwaardering".
De herwaardering zal op tafel liggen op de nationale paritaire commissie bij het spoor van 11 juli. De socialistische vakbond ACOD Spoor zal het voorstel niet ondertekenen, zo besliste hij onlangs. De vakbonden ACV-Transcom en VSOA zouden wel een positief advies gegeven hebben.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Heyens

  @ Marc Spandel ... en waarschijnlijk kon geen enkele van de beide vakbonden er voor zorgen dat ge bij de NMBS mocht gaan of kon blijven werken. Hoe komt ge op het idee "afhankelijke" en "onafhankelijke"??? Lijkt me het idee van een NVA'er, die willen ook alle vakbonden afschaffen en verbieden.

 • Jan Boden

  Om mee te helpen staken is er in België altijd volk genoeg.

 • Mark Wijgers

  Samen uit, samen thuis ! De leuze van het NMBS personeel.

 • Guy muis

  goed nieuws,leg maar plat ,mijn diesel brengt me overal!

 • Guy Dupont

  En wie is WEER DE DUPE?