Treinbestuurder neergeslagen door agressieve reiziger in station Leuven

Een zwartrijder die van de trein gezet werd om een ticket te kopen, haalde plots uit en zetten het op een lopen.
Vertommen Een zwartrijder die van de trein gezet werd om een ticket te kopen, haalde plots uit en zetten het op een lopen.
In het station van Leuven is dinsdagnamiddag een treinbestuurder neergeslagen door een agressieve reiziger. Dat meldt de Leuvense politie. De dader kon het op een lopen zetten en wordt momenteel opgespoord.

Een treinbegeleider had een zwartrijder betrapt en zette de man in Leuven van de trein. De treinbestuurder ging mee met de begeleider om de zwartrijder uit te leggen dat hij een ticket moest kopen. De man werd echter agressief en gaf de treinbestuurder een slag in het gezicht. Die viel meteen op de grond en was even van slag, en de dader maakte daarvan gebruik om het op een lopen te zetten.

De Leuvense politie ging nog naar hem op zoek, maar kon hem niet meer aantreffen. De treinbestuurder moest met lichte verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie stelde proces-verbaal op voor slagen en verwondingen aan een medewerker van het openbaar vervoer. De camerabeelden zullen bekeken worden om de dader te identificeren.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Deze mensen uitrusten met een taser, kan de politie de dader alleen nog inrekenen.

 • Jos Dupont

  Dat wordt er hier niet beter op , en als ze hem al vinden ( twijfelachtig ) zal justitie wel de andere kant opkijken , of een prulstraf geven onder voorbehoud !!

 • johan vankeirs

  Wij gaan naar een tijd dat de treinconducteur zal schrik krijgen om zijn werk naar behoren uit te voeren.Er word nu al af en toe een wagen overgeslagen uit schrik dat het probleem gevallen zijn.Geen respect meer noch voor de reizigers noch voor het gezag.

 • Emi De graeve

  tegenwoordig volgens mij overal dagelijkse kost ... daders beroepen zich op een moeilijke jeugd, sociale omstandigheden enz... Ze kregen geen opvoeding mee en respecteren dus ook geen grenzen. Het is aan de overheid om zo'n probleem op te lossen. Politiekers leven in andere sferen. Enkel mensen die er in de dagelijkse omgang mee te maken hebben, hebben er ast van.

 • Tamzin Andersen

  Wanneer worden onze wetten en strafuitvoeringen eindelijk aangepast aan onze hedendaagse maatschappij waar hoe langer hoe meer gevaarlijke idioten rondlopen zonder besef van normen en waarden ?