Treinbegeleidster in Hoei aangevallen, NMBS tilt zwaar aan de feiten

Archiefbeeld.
PHOTO NEWS Archiefbeeld.
Een treinbegeleidster van spoorwegmaatschappij NMBS is zondag omstreeks 22 uur fysiek aangevallen door een dronken passagier. De treinbegeleidster slaagde erin de aanvaller uit de trein te verwijderen in Hoei. Dat heeft RTL gemeld. De NMBS bevestigt dat er een intern onderzoek loopt, maar wil geen details geven over de aard van de agressie.

"Een intern onderzoek is geopend, zoals bij elk geval van agressie. We nemen het heel ernstig. We hebben een zeer strikt beleid bij dit soort zaken", zegt Elisa Roux, woordvoerster van de NMBS.

Sinds 2011 heeft de NMBS een anti-agressieplan, nadat er een heleboel gevallen waren geregistreerd in de voorafgaande periode. Het plan voorziet samenwerking met de politie, personeelsopleiding, preventieve acties, enzovoort. Veiligheidsagenten van Securail en de politie voeren sindsdien op gezette tijden preventieve patrouilles uit.

Sinds 2011 was er, dankzij dat anti-agressieplan, een daling van het aantal gevallen van agressie. In 2017 was er echter weer een opleving merkbaar met een stijging van 11 procent van het aantal gevallen tegenover 2016, met in totaal 1.165 gevallen.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  Inderdaad, Kris Verbeek, zelfs op minder dan 30 kilometer van Kortrijk verwijderd, namelijk in de franse stad Lille (Rijsel), rijden er automatische metrostellen (VAL genaamd) die sinds 1983 rijden!

 • Willy Slachmuylders

  Theo Francken maar tegenhouden kritiek tot op het bod maar de burgers zien er van af ! Al dat gespuis rekening sturen naar Europa Ivo Billet of de vreemdelingen afzetten aan zijn deur want die woont veel te rustig in de Limburg ! Den Ivo en Kris met twee in bed !

 • rudolf jacobs

  en altijd maar vitten op china ,ik woon hier en hier kan zoiets voorvallen,er zullen altijd zotten zijn ,maar met een wapen of dingen die niet thuis horen in je bagage worden eruit gehaald en die kan je later komen ophalen,alvorens je het stationgebouw betreedt wordt je al gescand,dan nog eens bij het binnengaan zowel de bagage als de persoon en dan ticket door een automaat en dan pas naar de trein ,op genummerde plaats gaan zitten veiligst hoor

 • Marc Van Winckel

  Was er dan niemand die ter hulp kwam ? Of draaiden de andere reizigers hun gezicht weer naar de andere kant ?

 • Fred Fourgon

  Met het neersteken van een treinbegeleider van de trein Antwerpen-Hamont, in het station van Lier nog vers in het geheugen. We sluiten ze (de daders) niet of niet lang genoeg op met water en brood, zonder eisen. En het duurt allemaal veel te lang eer ze worden berecht na zo'n feiten. Dat zijn de problemen. Veel beterschap aan de treinbegeleidster in Huy.