Trein ramt vrachtwagen, 28 reizigers geëvacueerd

Op een spoorwegovergang in Avekapelle bij Veurne gebeurde vanmorgen omstreeks 6.40 uur een treinongeval. Als bij wonder raakte niemand gewond. Een vrachtwagenchauffeur kreeg problemen met het versnellingsapparaat en viel stil op de spoorwegovergang. De nodige herstellingswerken zijn ondertussen uitgevoerd, waardoor het treinverkeer kan hernemen. Dat melden de NMBS en Infrabel.

De man probeerde de vrachtwagen nog voorbij de sporen te zetten maar dat lukte net niet. Tien seconden voordat de trein de vrachtwagen zou rammen, sprong de man uit zijn cabine.

De vrachtwagen werd gegrepen en dat leidde tot een enorme klap waardoor de vrachtwagen ondersteboven belandde. De locomotief en een wagon raakten beschadigd maar niemand van de 28 passagiers raakte gewond. De trein stopte wat verder en de 28 inzittenden werden onder begeleiding van het treinpersoneel naar een Lijnbus geleid. Die bracht hen naar het station van Diksmuide.

Tijdens het takelen van de vrachtwagen en de herstellingswerken werden vervangbussen ingelegd tussen de stations van De Panne en Lichtervelde. Rond 12.30 uur kon het treinverkeer terug op gang komen. De bewuste overweg blijft momenteel wel nog gesloten, maar zou in de loop van de namiddag ook terug vrijgegeven worden.

Bart Boterman
Bart Boterman
Bart Boterman
Bart Boterman
Bart Boterman