Trein ramt auto in Boechout: chauffeur net op tijd gered

De wagen werd zo’n 200 meter ver meegesleurd.
Marc De Roeck De wagen werd zo’n 200 meter ver meegesleurd.
Een goederentrein heeft kort voor 20 uur een stilgevallen auto geramd op de overweg aan de Alexander Franckstraat in Boechout. De bestuurder kon net op tijd gered worden door een alerte voorbijganger. Het treinverkeer tussen de stations van Lier en Mortsel is door het incident verstoord, meldt de NMBS.

De wagen viel plots stil op de overweg. De chauffeur was achter het stuur blijven zitten, maar kon gelukkig net op tijd uit de auto worden getrokken voordat de trein op het voertuig inreed. Zijn wagen werd zo’n 200 meter ver meegesleurd.

“Wie die alerte getuige was, weten wij niet. 
De vaststellingen worden gedaan door de spoorwegpolitie”, aldus woordvoerder Johan Wonink van de politiezone Minos. “De overweg aan de Alexander Franckstraat is gelukkig geen verlaten plek. Er zijn enkele appartementsgebouw in de buurt. Het is ook een plaats waar mensen hun hond uitlaten of komen wandelen.”

Er rijden momenteel geen treinen tussen de stations van Lier en Mortsel, maar de NMBS zet vervangbussen in, laat woordvoerder Dimitri Temmerman weten. Een trein met een tachtigtal passagiers in de buurt van Boechout zal geëvacueerd worden.

Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • bob jansens

    typisch NMBS: "er rijden geen treinen tussen Mortsel en Lier"; nochtans zou men perfect treinen tussen Mortsel en Lier kunnen laten rijden via Kontich... een omweg, maar wel veel sneller dan die vervangbussen...

  • Bob Fréson

    Gelukkig voor de treinbestuurder zijn er geen gewonden, want hij kan er ook niks aan doen. En meestal blijven ze nog in hun auto zitten, en kan de treinbestuurder en/of treinbegeleider voor de eerste hulp zorgen. Hopelijk gaat het goed met de treinbestuurder want dat blijft nog even in uw lichaam en uw hoofd na zinderen.

  • Eric Van Dyck

    Gelukkig geen gewonden ! Een heldendaad om deze bestuurder te redden !