Trein afgeschaft en 164 minuten vertraging maar het was een leuk feestje

NMBS onderzoekt baldadigheid bij afscheid personeelslid

Een trein 's avonds op een station.
Photo News Een trein 's avonds op een station.
Een pensioenfeestje bij de NMBS in Vorst is vorige week helemaal uit de hand gelopen. Resultaat: één internationale trein moest afgeschaft worden, een tweede liep flinke vertraging op en 's avonds liet de uitgelaten bende ook een trein stoppen - met nog meer vertragingen als gevolg. Bij de NMBS kunnen ze er niet mee lachen. Er is meteen een intern onderzoek geopend.

In de lokalen van het rangeerstation in Vorst stond donderdagmiddag alles in gereedheid om een collega na jaren trouwe dienst uit te zwaaien. Dat zorgde ervoor dat er amper nog mensen aan het werk waren om de dienst te verzekeren. Met alle gevolgen van dien: de internationale trein die om 14.37 uur in Brussel-Centraal zou vertrekken richting Luxemburg moest afgeschaft worden. Treinreizigers bleven in de kou staan. Want er was simpelweg niet meer voldoende personeel aan het werk op dat moment, om de trein klaar te maken en om de wagons te poetsen. Een uur later zag het ernaar uit dat ook de volgende internationale trein met bestemming Luxemburg niet op tijd klaar zou zijn, maar dat is uiteindelijk wel gelukt. Die trein kon met 33 minuten vertraging alsnog vertrekken.

Later op de avond veroorzaakten de feestvierders opnieuw problemen en ook begin dit jaar vond er een incident plaats aan het rangeerstation. Hoe reageert de NMBS op de feiten? Lees het hele verhaal in HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!

NMBS-baas Sophie Dutordoir.
Photo News NMBS-baas Sophie Dutordoir.41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Achten Ghislain

  Er kan geen afscheidsviering plaatsvinden zonder de goedkeuring van het kader en directieleden ter plaatse. Dat er iets misging in de dienstverlening is dus mede veroorzaakt door de directie en ondergeschikten .

 • patrick roels

  Simpel iedereen daar onmiddelijk ontslag met slechte verwijzing zodat ze niet kunnen gaan stempelen en het verlies per min van deze treinen op hen verhalen

 • Diane Van Riet

  C4 met onmiddellijke ingang zou hier wel op z'n plaats zijn. Dat ze feesten en drinken op hun oud-collega buiten de werkuren maar niet tijdens hun diensturen. Mijn vader is machinist geweest, heel plichtsgetrouw. HIj zou zich omdraaien in zijn graf...

 • Jos Vanhoedenaghe

  De deelnemers gewoon een dagje loon afnemen is de juiste manier. Tijdens de werkuren wordt er gewerkt en dat is ook voor politiekers van toepassing.

 • Monique Mestdagh

  En intussen werden er Italiaanse worstjes uitgedeeld.