Transportfirma's willen aparte rijstrook voor vrachtwagens aan grensovergangen

Photo News
Transportfirma's willen vrije doorgang aan de grensovergangen. Nu moeten ze daar soms lang staan wachten omdat de politie controleert of mensen niet-essentiële verplaatsingen maken. Sectorfederatie Febetra pleit voor afzonderlijke rijstroken voor vrachtvervoer.

“We hebben die vraag niet uitgevonden. De Europese Commissie vraagt de lidstaten om er werk van te maken”, verklaart Febetra-woordvoerster Isabelle De Maegt.
Ze verwijst daarmee naar richtsnoeren die de commissie maandag opstelde en die zeggen dat de lidstaten ‘green lanes’ moeten maken voor vrachtvervoer. Controles voor vrachtwagens met alle soorten goederen zouden maximaal vijftien minuten mogen duren, staat daar ook in.

Duidelijkheid over technische controles

Febetra wil ook dat de gewestregeringen in ons land snel duidelijkheid scheppen over de technische controles. Vrachtwagenchauffeurs moeten nascholing volgen, maar die cursussen zijn opgeschort. Daardoor zijn ze soms niet meer in orde. Vooral in de chemische sector dreigen ze daardoor geweigerd te worden met hun vrachtwagen, aldus nog De Maegt.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Het vrachtvervoer had al een week geleden vrije doorgang moeten hebben. Het is nu niet het moment om moeilijk te doen. Als er voedsel tekorten komen, komen er plunderingen en oproer. Zijn het kindjes die het land besturen of wat ?

 • marc ledure

  Dat geld voor iedereen die controle Voor gewone auto's of vrachtwagens. PLANCKAERT Johan daar heeft gelijk in.

 • Roger Rymen

  Logisch, maar kennen sommige beleidsmensen logica? En, indien vrachtwagens ook moeten gecontroleerd zoals sommigen hier aanstippen, dan gaan deze laatsten inderdaad helemaal zonder WC-papier vallen als gevolg van enorme wachttijden aan de grenzen.

 • Thomas Anderson

  Toch normaal wat een gepruts is dat toch!

 • Etienne Vanhoegaerden

  Waarom alle rij vakken niet gebruiken en alles controleren waarom personenwagens appart