Tramverkeer tussen De Haan en Wenduine mogelijk nog hele weekend onderbroken

De Lijn heeft pendelbussen ingelegd en waarschuwt voor vertragingen

Foto BP
Door problemen met een gasleiding in De Haan rijden er sinds dinsdag geen kusttrams tussen De Haan en Wenduine. De hinder zal ook morgen en mogelijk zelfs nog het hele weekend aanhouden. De Lijn zet op het traject pendelbussen in, maar vraagt de reizigers om rekening te houden met vertragingen.

Het bewuste gaslek zou dinsdag rond de middag ontstaan zijn. Eandis kwam ter plaatse om de problemen te verhelpen, maar het werd snel duidelijk dat die werken een aantal dagen in beslag zouden nemen. Tijdens de werken ligt het tramverkeer in beide richtingen stil.

Tussen de haltes De Haan Zwarte Kiezel en Wenduine Harendijke heeft De Lijn pendelbussen ingelegd. De reizigers moeten wel rekening houden met mogelijke vertragingen. Op die pendelbussen is immers minder plaats dan op een kusttram. Bovendien duurt het ook langer om iedereen te laten opstappen. 

"We doen uiteraard al het mogelijke om de reizigers veilig en vlot op hun bestemming te krijgen", zegt Inge Debruyne van De Lijn West-Vlaanderen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • cor vermonden

    Ze zijn op dat traject al een paar weken rails aan het vervangen en de bedding aan het verbeteren en dan een leiding kapot getrokken zeker.