Trajectcontroles in Mechelen hebben gewenste effect

belga
Een maand na de invoering van twee trajectcontroles op gemeentewegen in Mechelen blijkt uit een eerste evaluatie dat het systeem zijn vruchten afwerpt. Zo goed als alle chauffeurs houden zich aan de opgelegde snelheid, een resultaat dat zelfs burgemeester Bart Somers verrassend noemt.

Momenteel zijn al op twee locaties trajectcontroles geïnstalleerd, tegen het einde van het jaar zullen veertien trajecten uitgerust zijn met ANPR-camera's die over een langer traject de snelheid meten.

De zone 70 rond Hombeek leverde in de hele maand augustus geen enkele overtreder op en dit in beide richtingen. Op het tweede traject, aan de Liersesteenweg in de zone 50, capteerden de ANPR-camera's slechts zes overtreders in de richting van Duffel en één richting Mechelen. In augustus kregen overtreders slechts een waarschuwingsbrief, sinds 1 september wordt wel geverbaliseerd. Ook in de andere snelheidszones zijn de resultaten op beide trajecten positief.

Met deze resultaten behaalt de stad na een maand zonder boetes al haar doelstelling: de snelheid wordt gerespecteerd door 99,5 procent van de chauffeurs. "Onze ambitie is nu om deze resultaten aan te houden en door te trekken naar de andere twaalf trajecten die in de loop van dit najaar worden uitgerold", besluit Somers.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kevin van Goethem

  De man met het hoedje konden ze niet herkennen. Als ik 1km te snel ga hebben ze mijn plaat van 100km ver. Hypocriet landje.

 • Jan Huysmans

  Dan zullen we de snelheid moeten verlagen, anders hebben we helemaal geen pensioen meer.

 • N A

  Hahaha, een resultaat dat de burgemeester verrassend noemt. Ze hadden er eigenlijk op gerekend dat het systeem zichzelf ging terugbetalen aan boetes, met nog een zakcentje bovenop. Verkeersveiligheid was bijzaak, maar dat blijkt nu het enige resultaat...

 • Allee Hop

  Ik kan dit alleen toejuichen!

 • Amonski

  Streep door de rekening dus...