Tragisch ongeval in Moorslede met elektrische fiets: man in levensgevaar

Alexander Haezebrouck
In Moorslede is deze voormiddag een man uit Wervik in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis na een ongeval met zijn elektrische fiets. 

De man reed in de Dadizeelsestraat in de richting van Moorslede toen het plots fout ging. Voor hem reden twee fietsers en een auto met een ouder echtpaar haalde hen aan een trage snelheid in. De man moet nog voor dat de auto de fietsers volledig had ingehaald, uitgeweken zijn naar links. Daarbij raakte hij de achterkant van de voorbijstekende auto en kwam zwaar ten val. 

Eén van de fietssters begon de man snel te reanimeren tot de MUG arriveerde. Op een bepaald moment kwam de man weer bij bewustzijn en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de Dadizeelsestraat een tijdlang afgesloten voor het verkeer.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fred Demey

  steven tipeld, inderdaad dat staat nergens laat staan dat het om een snelle fiets ging..piet van der haegt,dat rijbewijs gaat het veiliger maken dan. ??en een a klasse hoeft geen rijbewijs....deneckere, een fietstax zal ervoor zorgen dat men zich aan de regels houd?? dirk van dessel, men zou u als voetganger beter eens plafoneren naar 1km/u franky de paepe, met een bromfiets zou dit dan niet zijn gebeurd?? jurgen scharpioen, tja u hebt gelijk mein fuhrer..men zou beter verzuring verbieden

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Die fietsen zijn te snel toch jammerlijk ongeval RIP sterkte aan gezin en familie en vrienden

 • Steven Tijpels

  Nergens, maar dan ook nergens staat er dat het ongeval is gebeurd omdat hij met een elektrische fiets reed. Maar daar zijn ze weer hoor met de commentaar op de fiets.

 • Piet Van Der Haegt

  voor fietsen >25 ook verplicht rijbewijs zoals bromfietsen: het is niet omdat je elektrisch rijdt, dat dan die snelheid plots niet meer gevaarlijk is !!!

 • deneckere Bernard

  Jef Lois: hopelijk voert Weyts ook een e-fietsen taks in . De e-bikes rijden als zotten en kennen geen snars van de verkeersregels: houden in waar het niet moet en rijden door waar het niet mag.