Tragisch ongeval in Affligem: vrouw rijdt zich vast en verdrinkt in moerasgebied

Tom Vierendeels
Een oudere vrouw is gisteren om het leven gekomen bij een bijzonder tragisch ongeval in een moerasgebied in Affligem. Het slachtoffer was vanaf de Meersstraat in Ternat de doodlopende Lombeekstraat ingereden, die uitgeeft op de afgebroken brug over de E40. 
Tom Vierendeels

In plaats van rechtsomkeer te maken draaide ze een landweg in, die parallel loopt met de autosnelweg en verderop overgaat in een moerasgebied. Het is ter hoogte van dat gebied, aan de Overnellebeek, dat ze met haar Volkswagen vast kwam te zitten. Tevergeefs probeerde ze te voet nog een veilige plek op te zoeken. Het waren moutainbikers die gisteren rond 10 uur haar lichaam aantroffen. 

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse maar alle hulp kwam helaas te laat. "Het slachtoffer verdronk in een moerasgebied", zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. "Een wetsdokter en het labo kwamen ter plaatse voor onderzoek, maar er zouden geen sporen van geweld zijn aangetroffen, noch van een tussenkomst van een andere persoon." Het overlijden heeft alle schijn van een jammerlijk ongeval. 

Tom VierendeelsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.