Tragisch ongeval in Affligem: vrouw rijdt zich vast en verdrinkt in moerasgebied

Tom Vierendeels
Een oudere vrouw is gisteren om het leven gekomen bij een bijzonder tragisch ongeval in een moerasgebied in Affligem. Het slachtoffer was vanaf de Meersstraat in Ternat de doodlopende Lombeekstraat ingereden, die uitgeeft op de afgebroken brug over de E40. 
Tom Vierendeels

In plaats van rechtsomkeer te maken draaide ze een landweg in, die parallel loopt met de autosnelweg en verderop overgaat in een moerasgebied. Het is ter hoogte van dat gebied, aan de Overnellebeek, dat ze met haar Volkswagen vast kwam te zitten. Tevergeefs probeerde ze te voet nog een veilige plek op te zoeken. Het waren moutainbikers die gisteren rond 10 uur haar lichaam aantroffen. 

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse maar alle hulp kwam helaas te laat. "Het slachtoffer verdronk in een moerasgebied", zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. "Een wetsdokter en het labo kwamen ter plaatse voor onderzoek, maar er zouden geen sporen van geweld zijn aangetroffen, noch van een tussenkomst van een andere persoon." Het overlijden heeft alle schijn van een jammerlijk ongeval. 

Tom Vierendeels21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Xander Van Stichel

  Mijn woning staat op een 500meter van die plek, iedereen moet normaal weten dat daar geen doorgang is door dat de brug over de e40 afgebroken is..de laatste jaren is het inderdaad een moeras geworden daar.(vroeger speelden we in dat gebied) toch snap ik niet hoe je daar kan verdrinken..het water daar is redelijk ondiep. Veel sterkte aan de nabestaande.

 • Marleen Van Overwaele

  @Niels Peeters als je het gezien hebt moet je stoppen en hulp verlenen of tenminste blijven tot hulpdiensten er zijn, mss leefde mevrouw nog toen

 • Ronny Claes

  Dit betreft nalatigheid van de gemeente ; hopelijk wordt het gemeentebestuur aangeklaagd

 • Dirk Wille

  Mario Vanbergen, ik vind je antwoord ongepast!! Op zo een plaats is het verplicht waarschuwingsborden te plaatsen, en zelfs een barriere te maken zodat het duidelijk is dat het om een gevaarlijk gebied gaat!!!! RIP voor nog maar eens een persoon die dit niet had moeten ondergaan, en hoeveel personen moeten er nog volgen voordat er effectieve maatregelen worden getroffen!!!

 • Bob(Robert) Bruyland

  Belgie,falende staat,op alle gebied!