Tractor rijdt over wielertoeristen: één dode en één zwaargewonde bij tragisch ongeval in Ardooie

Lieven Samyn
In Ardooie is deze namiddag rond drie uur een tragisch ongeval gebeurd waarbij een wielertoerist op leeftijd om het leven is gekomen. Samen met vijf andere fietsvrienden profiteerde de man van het mooie weer om er op uit te trekken. 

Langs de bochtige Burgerleenstraat in Ardooie liep het verkeerd. In een bocht doemde plots een tractor met aanhangwagen op die uit de andere richting kwam. De fietsvrienden panikeerden en kwamen ten val. Twee van hen werden overreden door de tractor. 

De bestuurder van het landbouwvoertuig ging in de remmen maar de lading bloemkolen zorgde ervoor dat de tractor zelf in de haak sloeg. Eén van de overreden wielertoeristen overleed ter plaatse, de andere raakte zwaargewond. De vier overige fietsvrienden bleven ongedeerd maar verkeerden in shock.

In het West-Vlaamse Ardooie is een tractor ingereden op een groep wielertoeristen.
Lieven Samyn In het West-Vlaamse Ardooie is een tractor ingereden op een groep wielertoeristen.59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bram Moordtgat

  Veel mensen kennen de regels niet aan de reacties hier te lezen. Een groep fietsers dient 2 aan 2 te rijden in gesloten peloton en dus NIET achter elkaar. Vanaf 15 fietsers dienen zei ook de weg te gebruiken en niet het fietspad.

 • cedric van nyevelt

  bert vanpoucke , een tip die een politieagent gaf : stilstaan , motor uitdoen en afwachten , tot ze zelf moeten uitwijken om door te geraken en dan zijn zij de daders indien iets gebeurt en is de auto de zwakkere op dat moment

 • Freek Lefebure

  Ik rij zelf ook met de tractor en moet ook geregeld op de rem gaan omdat sommige wielertoeristen denken dat ze de weg voor hun alleen hebben. Sterkte voor familie en vrienden van de wielertoerist maar zeker ook voor de tractor bestuurder die dit voor de rest van z'n leven moet meedragen...

 • Bert Vanpoucke

  Wanneer gaan wielertoeristen eens leren achter elkaar rijden ! Vorige week een groep gekruist op een smalle weg . Niet willen achter elkaar gaan rijden, heb een ferm stuk in de berm moeten uitwijken ! Int school altijd geleerd om steeds achter elkaar te rijden !!

 • Julien Letschert

  Peter Nols...ik wandel heel wat kilometers af in de natuur en op zulke wegen, en wat je dan ziet bij fietsers zoals jij grenst aan het ongelofelijke. Dan eis ik ook wapendracht voor de wandelaars. Wielertoeristen denken nog steeds dat de hele weg van hun alleen is.