Tractor kantelt, inhoud laadbak belandt op terras brasserie

Tim Van der Zeypen
Langs de Antwerpsesteenweg op de grens van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver is vanmiddag een tractor met een aparte laadbak gekanteld. Niemand raakte gewond, maar de schade is aanzienlijk.

De inhoud van de laadbak, enkele tonnen stabilisé (mengsel van cement en zand), belandde door het ongeval grotendeels op het terras van een brasserie. Ook enkele houten paaltjes en een grote bloembak moesten eraan geloven. Een verkeerslicht raakte door het ongeval eveneens verpletterd. Als bij wonder liep niemand verwondingen op. De chauffeur van de tractor kon op eigen krachten uit het voertuig komen. Aangezien de brasserie gesloten was, zat er ook niemand op het terras en vielen er daar gelukkig geen gewonden.

De rijbaan lag bezaaid met stabilisé. De brandweerzone Rivierenland moest ter plaatse komen om de rijbaan vrij te maken. Het zand op het terras zelf werd door de firma opgeruimd. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog verder onderzocht. 

De tractor kwam uit de Rozendaalweg en wou de Antwerpsesteenweg opdraaien richting R6. “De baan werd gedeeltelijk afgesloten het verkeer mocht beurtelings door”, besluit Politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.  Het Vlaams Verkeerscentrum raadde aan om een alternatieve route te volgen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gustaaf carpels

  Tractoren zijn normaal voor boeren en landbouw maar ze worden nu ingezet bij verschillende bedrijven als een soort 4X4 voertuig om laadbakken te vervoeren op los terrein

 • Peter Thys

  nieuwe gegeven terras met zandbak, waar vind je dat elders ?

 • etienne vijverman

  moet er nog zand zijn ????

 • JOHAN Goossens

  beach party ? iemand ?

 • roland peeters

  Ging men ooit eens controleren of er geen misbruik gemaakt werd met het gebruik van deze vervoermiddelen door de industrie in plaats van de landbouwers?