Traagste busje van het land gaat ervandoor zonder chauffeur, één voorbijganger gewond

Het busje kwam tot stilstand tegen een poort.
Twitter @geertgeenen Het busje kwam tot stilstand tegen een poort.
Het traagste busje van het land, het elektrisch wandelbusje in Gent, is maandag rond 17 uur gecrasht nadat het zonder chauffeur 'op hol' sloeg. Eén voorbijganger raakte gewond.

De chauffeur was uitgestapt en had niet opgemerkt dat het busje richting de fietsenstalling onder de Sint-Michielsbrug bolde en uiteindelijk tegen de poort crashte. Er moest één voorbijganger verzorgd worden nadat hij opzij moest springen om niet geraakt te worden door het busje. Het voertuig raakte beschadigd vooraan. Gelukkig raakte verder niemand gewond. In de bus zijn er geen gordels. De gratis bus is ingezet nadat het autovrij gebied in Gent uitbreidde, als service voor mensen die minder goed ter been zijn. Het busje rijdt doorgaans 6 km/u, maar als het goed gevuld is en licht bergaf gaat soms ook wel tot 18 km/u. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ines laheye

  gent wordt een spookstad, wie gaat er nu nog naar gent gaan winkelen, de winkelstraten zullen ingenomen worden door...........en dan is het helemaal gedaan.

 • dirk inghels

  drik inghels Dat busje is echt voor te lachen als je het zie rond kruipen in Gent . de bestuurden zit altijd te slapen dat ding kruipt in het rond er zitten bijna nooit mensen op het is speciaal voor de groenen die geen fiets hebben .

 • Marten van Hoorn

  hij was dus, zogezegd, "aan de wandel" gegaan!

 • Tom Mot

  Dat ding rijdt amper 6km/u en de voorbijganger moest opzij springen om niet geraakt te worden???

 • Celor Weityens

  Haha, autovrij gebied en dan wordt je omver geknald door een elektrisch busje.