Touring: "Geef premie aan wie met motor naar werk komt"

Pieterjan Luyten
Hoe meer motoren op onze wegen, hoe minder files. Dat is de visie van Touring - en steeds meer automobilisten denken er net zo over. Uit een rondvraag van de mobiliteitsorganisatie blijkt dat 62% van hen de motor als een goed alternatief ziet voor de wagen.

Om het gebruik van dat voertuig te stimuleren, pleit Touring voor hogere fiscale voordelen voor motorrijders. En ook de werkgevers kunnen een rol spelen, klinkt het. "Zij zouden hun personeel moeten aanmoedigen om met de motor te komen door hen premies te geven en door parkeerplaatsen en kleedkamers te voorzien."

Welke stimulansen stelt Touring voor om van de motor een aantrekkelijk alternatief te maken voor woonwerkverkeer? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!
35 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • didier ally

  Veel mensen die hier over fietsen spreken als alternatief.. eerlijk gezegd zie ik me niet 60km heen en 60 km teruf met de fietsrijden. Ik zou ook bijna niet meer thuis zijn ;-) En nee trein is geen optie.

 • Jean-Pierre Browaeys

  Nog meer geluidsoverlast. Wanneer komen er geluidsarme motoren? Maar de motards houden blijkbaar van lawaai en snelheid. En wanneer alcoholcontroles? Ze verpesten nu al de rust in de Alpen. Leve de auto! En weg met al die overjaarse pubers.

 • Stef Michils

  Taxfree motorfietsen

 • Iv De

  En veel doden vallen. Niet doen.

 • Frans Peeters

  Krijgen wandelaars ook een vergoeding en wandelschoenen? .