Tot vier jaar celstraf voor drugsdealers uit Roeselare

Zeven (voormalige) drugsverslaafden uit Roeselare zijn vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 18 maanden tot 3 jaar voor de verkoop van heroïne en speed. Hun 2 heroïnedealers uit Antwerpen kregen elk 3 jaar effectief en een boete van 5.500 euro. Het koppel uit Marke bij Kortrijk dat hen van speed voorzag, kreeg tot 42 maanden effectieve celstraf en een boete van 5.500 euro. De rechter verklaarde ruim 330.000 euro drugsomzet verbeurd.

De bende Roeselaarse dealers werd van heroïne bevoorraad door Mohamed O. en Ahmed B. uit Antwerpen. Zij kwamen niet naar de rechtbank maar kregen elk 3 jaar effectief en 5.500 euro boete. De rechter beval hun onmiddellijke aanhouding. David V. (21) en Alain L. (46) uit Roeselare reden af en toe naar Antwerpen om hun drugs te halen. In de Roeselaarse regio werd die verder verdeeld.

De speed die de lokale dealers in Roeselare verkochten, was afkomstig van het koppel Lorenzo D.  en Marissa M. uit Marke. Er ging ongeveer 1 kilogram per week door hun handen. Zelf haalden ze de speed uit Nederland. De andere Roeselarenaars namen de drugs af.

De rechter beval ook de onmiddellijke aanhouding van Yves T. (31) uit Roeselare, die 2 jaar effectief kreeg en verstek liet gaan. (belga/ypu)