Tot twee jaar voor Roemeense koperdieven Ford Genk

Borgerhoff
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft opnieuw twee Roemeense koperdieven die deel uitmaakten van een bende veroordeeld. De twee mannen werden betrapt toen ze de terreinen van het voormalige Ford Genk verlieten. 

Eén van hen kreeg een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 800 euro. De tweede, die al in december veroordeeld werd in een ander dossier, krijgt een bijkomende gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 800 euro bovenop zijn eerdere veroordeling.

Sinds het vertrek van Ford uit Genk moet de politie van Genk meerdere keren per maand uitrukken voor koperdieven op de voormalige terreinen van de autofabriek. Op 14 juli 2017 kreeg ze opnieuw een melding dat enkele mannen zich op de site bevonden. De agenten zagen rond drie uur drie auto's op de Mondeolaan en aan de achterzijde van het terrein staan. Een uur later vertrokken de auto's alle drie in tegenovergestelde richting. De agenten besloten om twee wagens te onderscheppen die in hun richting kwamen gereden. De chauffeurs van de Audi A4 en de Alfa Romeo sloegen op de vlucht. De Audi stopte even later en de chauffeur probeerde te vluchten maar werd in de buurt van de achtergelaten auto opgepakt. 

Tijdens de achtervolging van de Alfa Romeo sprong de bestuurder op de Fletersdel uit zijn rijdende auto die iets verder tot stilstand kwam. Op straat vonden de politieagenten enkel de telefoon van de bestuurder. Later kon hij in het kader van een ander dossier opgepakt worden en bekende hij de koperdiefstal van 14 juli. In de beide auto's werd een grote hoeveelheid koper aangetroffen.




11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hedwig Jacobs

  Twee jaar? die straffen worden niet uitgevoerd dat weten we, de media zou beter schrijven dat ze konden beschikken en dat ze verplicht hun aanvraag om Belg te worden moesten indienen, want aan dieven hebben we een tekort volgens onze regering, anders zouden ze,ze niet massaal binnenlaten/

 • Frans Peeters

  Das geen straf ,das een geschenk.

 • rudolf jacobs

  hoe en in brussel wordt gestolen als de raven en niemand moet in den bak,laat staan naar de rechtbank komen,of mogen alleen maar burgemeesters en ministers stelen,is maar een vraag hoor,die twee sukkelaars met hun beetje koperdraad twee jaar en een monsterboete van 800 euro

 • Paul Corvair

  Het gaat over Roemenen, waren het Belgen geweest zou de straf wel zwaarder uitvallen.

 • JAN krommentak

  En daar moeten agenten hun leven voor riskeren die rijden in het vervolg ook beter een blokje rond !