Tot april slechts 90 km/u op autosnelwegen in Limburg

Op de E313 in Tessenderlo en op de E314 in Heusden-Zolder en in Genk worden vanavond borden geplaatst met snelheidsbeperkingen tot 90 km per uur. Reden zijn de gaten in het wegdek van de snelwegen, vooral verergerd door het vriesweer van de laatste weken, zo meldt de regionale zender TV Limburg. Morgen worden er in ieder geval zware problemen verwacht op de E313.

"De snelheid wordt beperkt tot 90 km per uur omdat de gaten in het wegdek schade veroorzaken aan de wagens. En we willen niet dat het wegdek nog meer beschadigd wordt", zegt Jo Lieben van Wegen en Verkeer Limburg aan TV Limburg. De snelheidsbeperking duurt waarschijnlijk tot maart of april. Dan starten de voorlopige herstellingswerken.
 
Spoedherstellingen
Vannacht starten in ieder geval dringende herstellingswerken op de E313 in beide richtingen. Tussen Antwerpen-Oost en Ham zullen een vijftigtal putten in het wegdek met gietasfalt gevuld worden. De werken starten deze nacht in Antwerpen-Oost, rijrichting Hasselt. Na de ochtendspits is rijrichting Antwerpen aan de beurt. De werken zullen plaatselijk een rijstrook innemen. Regen kan de voortgang van de werken nog beïnvloeden. Dat meldt het Verkeerscentrum.

E313 vermijden
Omwille van die spoedherstellingen kunnen zich morgen zware verkeersproblemen voordoen op de E313. In de ochtendspits en tijdens de dag zullen vertragingen optreden van meer dan een uur in de rijrichting Antwerpen-Hasselt. In de namiddag worden gelijkaardige problemen verwacht in de rijrichting Hasselt-Antwerpen.

Het Verkeerscentrum Vlaanderen raadt automobilisten aan goed naar de verkeersinformatie te luisteren alvorens de weg op te gaan en verplaatsingen via de E313 indien mogelijk te vermijden.

Sneeuwval in Luxemburg
Door zware sneeuwval zijn er ondertussen verkeersproblemen in de provincie Luxemburg. De secundaire wegen zijn ondergesneeuwd en het verkeer is er ontregeld.

Veel vrachtwagens staan met moeilijkheden op hellingen. Dat is vooral het geval in Bouillon, waar de brandweer moest slalommen tussen de voertuigen om tot bij een boom te raken die op een weg lag. "Het is totale chaos", zei een lokale brandweerman. "Zelfs de sneeuwruimer zit vast. We gaan voor een bijkomende wacht zorgen in de kazerne voor mogelijk bijkomende problemen."

Rond 17.15 uur dan weer kwam een vrachtwagen in schaarvorm op de N4 (Nationale 4) terecht op een helling in de buurt van Champlon (Tenneville), richting Namen-Aarlen. Er ontstond een gat in de tank van de vrachtwagen, die stookolie verloor. De brandweer van Marche-en-Famenne kwam ter plaatse om het gat te dichten.

Een prealarm werd afgekondigd in de hele provincie op vraag van de wegpolitie. De autosnelweg E411 werd vandaag overigens enkele uren afgesloten tussen Léglise en Habay. De grensposten richting Frankrijk zijn gesloten. (belga/sps)

UNKNOWN