Tot 4 jaar cel voor 'riooldekselbende'

.
Jürgen Eeckhout .
Een achtkoppige Roemeense ramkrakersbende is vandaag veroordeeld tot vier jaar cel. 

De bende had het gemunt op tankstations en handelaars die gsm's verkopen en gingen zeer driest te werk. Ze gooiden de ruit van de etalage of de toegangsdeur in met een riooldeksel. Op die manier hebben ze in Vlaanderen tot zevenmaal toe, bij onder meer de Proximuswinkel in de Tolpoortstraat in Deinze en bij telecomwinkel Guy Van Tornhout langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem, toegeslagen. 

Ze maakten telkens voor ruim 10.000 euro buit en veroorzaakten vooral enorme schade. Die buit namen ze dan mee naar een kraakpand in Merelbeke, dat dienst deed als uitvalsbasis. Naast de ramkraken pleegden ze ook enkele diefstallen na een list.

De bende verklaarde dat ze naar ons land waren gekomen om de barre economische situatie in hun thuisland te ontvluchten. De rechtbank oordeelde echter dat dat die zware feiten niet goed praat.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf stevens

    Resultaat van een EU met twee snelheden : het 'welvarende' Westen en het armlastige Oosten. Wij wonen in het westen dus wij zullen geplunderd worden en blijven.

  • Frans Cuvé

    En vermoedelijk kan dit uitschot weer gebruik maken van een pro-deo advocaat , die de rekening doorstuurt naar de staat......begrijpen wie begrijpen kan.