Tot 37 maanden cel voor uitbuiting van prostituees

THINKSTOCK
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Adrian D. (27) veroordeeld tot 37 maanden cel en 24.000 euro boete, omdat hij vier prostituees heeft uitgebuit. Ionut M. (34), die voor de exploitatie van één meisje veroordeeld werd, kreeg 20 maanden cel en 6.000 euro boete. De rechtbank verklaarde ook een vermogensvoordeel van 32.700 euro verbeurd.

Een medewerkster van een erotisch massagesalon in Antwerpen was vorig jaar naar de politie gestapt. Ze vertelde dat één van haar collega's zich prostitueerde voor Adrian D. Hij controleerde haar, gebruikte geweld en ze moest hem wekelijks 500 euro overhandigen.

Het daaropvolgende onderzoek met telefoontaps bracht volgens het openbaar ministerie vijf prostituees in beeld die door Adrian D. werden uitgebuit. Hij reed hen naar hun afspraken en werd agressief als ze niet wilden meegaan of te weinig geld binnen brachten.

De man ontkende echter dat hij een pooier is en dat ze hun inkomsten aan hem moeten afstaan. Hij kreeg weliswaar geld en cadeautjes van hen, maar dat was omdat hij met alle vijf een seksuele relatie heeft.

De rechtbank sprak hem voor het uitbuiten van één prostituee vrij, maar vond de feiten voor wat de vier anderen betrof, bewezen. De 32.700 euro die hij tussen november 2011 en mei 2014 naar zijn thuisland Roemenië had verzonden, werd verbeurd verklaard. Ook Ionut M., die de feiten eveneens ontkend had, werd veroordeeld.