Torhoutse artieste zet tatoeages die geluid maken

skin motion-tattoo
Screenshot skin motion-tattoo
Jessy Loose (37) is met haar tattoozaak J-Lo de eerste artiest in West-Vlaanderen die een skin motion-tattoo mag plaatsen. Dat is een tekening die via een app op je smartphone geluid kan maken. 

Het systeem werk zoals een barcode. Als je de skin motion-app opent op je smartphone en de camera richt op de soundwave op het lichaam, krijg je een geluid te horen. In het geval van Steven Hamerlinck (29) uit Rumbeke is dat de stem van Yana (11), één van zijn kinderen. Je hoort het meisje 'Jij bent de beste papa ooit' zeggen. Het geluidsfragment duurt maar een paar seconden, maar blijft zo wel voor eeuwig bewaard.

Tattoo-artieste Jessy Loose ziet er de voordelen van in. "Wil je, zoals Steven, de stemmen van je kinderen op je lijf, dan kan dat. Maar ook speciale liedjes, hondengeblaf of stemmen van overledenen kunnen ermee afgespeeld worden. Iedere tattoo heeft een unieke vorm, waardoor de app elke tekening aan een uniek geluid kan linken."
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carolien Maes

  Als ge het niet wilt , moet ge niet e. Iedereen kiest zelf wel wat hij nutteloos vind of niet.

 • Gerard Braeckmans

  Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Heeft er nog iemand iets nutteloos?

 • Ramon Simon

  Vind het ook nutteloos. Een tatoeage is visueel, dus het is niet eens mooi. Je moet eerst het geluid, stemmen van u kinderen opnemen om het daarna te converteren naar geluidsgolven die de tattoo worden. Dus het audiobestand heb je al, spaar u liever een tattoo uit zou ik zeggen.

 • Eida Lam

  Wedden dat iemand daar naar gaat kijken en dan klagen dan ze niets horen? Wedden ?!