Topplaatsen op N-VA-lijsten liggen vast

BELGA
N-VA-minister Philippe Muyters zal bij de verkiezingen van 25 mei de Vlaamse lijst in Antwerpen duwen. Vlaams parlementslid Helga Stevens krijgt de tweede plaats op de Europese lijst van N-VA. In West-Vlaanderen duwt Pol Van den Driessche de Kamerlijst. Dat heeft de nationale kiescommissie van N-VA gisterenavond beslist.

Eerder op de dag maakte de partij bekend dat partijvoorzitter Bart De Wever de kamerlijst in Antwerpen zal trekken. Fractieleider in de Kamer Jan Jambon duwt de lijst.

De Europese lijst zal aangevoerd worden door Johan Van Overtveldt, gewezen hoofdredacteur van het weekblad Trends. Achter hem komt Helga Stevens, gevolgd door Europees parlementslid Mark Demesmaker.

In Antwerpen trekt De Wever de Kamerlijst, gevolgd door kamerlid Zuhal Demir. De Vlaamse lijst wordt aangevoerd door Liesbeth Homans, gevolgd door Vlaams Parlemenslid Kris Van Dijck. Minister Muyters duwt de lijst.

In West-Vlaanderen trekt Brecht Vermeulen de Kamerlijst voor kamerlid Daphné Duméry. Pol Van den Driessche, gewezen vtm-journalist, duwt. Vlaams minister Geert Bourgeois trekt de Vlaamse lijst. Brugs N-VA-politica An-Minne Soete staat op twee, Kristof Pillaert is lijstduwer;

In Oost-Vlaanderen trekt Siegfried Bracke de Kamerlijst, voor Kamerlid Sarah Smeyers .De burgemeester van Aalst, Christophe D'Haese, is lijstduwer. Voor het Vlaams Parlement is Vlaams fractieleider Matthias Diependaele lijsttrekker, voor senator Elke Sleurs. Burgemeester van Sint-Niklaas Lieven Dehandschutter duwt.

In Vlaams-Brabant trekt Theo Francken de Kamerlijst, voor Kristien Van Vaerenbergh. Luc Deconinck, burgemeester in Sint-Pieters-Leeuw, duwt de lijst. Ben Weyts trekt de Vlaams lijst, voor Kamerlid Nadia Sminate. Willy Seghers duwt de lijst.

In Limburg is Steven Vandeput lijsttrekker voor de Kamer, voor Karolien Grosemans. Frieda Brepoels is lijstduwer. Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans trekt de Vlaamse lijst, voor Lies Jans. Huub Broers, burgemeester van Voeren, duwt de Vlaamse lijst.

Senator Karl Vanlouwe trekt de lijst voor het Vlaams Parlement in Brussel. Johan Van Den Driessche trekt de lijst voor het Brussels Parlement. Die lijst wordt geduwd door huidig Brussels Parlementslid Paul De Ridder.