Topoverleg over Brusselse veiligheid uitgesteld door crisis

Charles Picqué.
UNKNOWN Charles Picqué.
Het topoverleg rond de veiligheid in Brussel - dat al geruime tijd gepland staat voor dinsdag 27 april - is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat werd vandaag vernomen op het kabinet van Brussels minister-president Charles Picqué.

De veiligheid in de hoofdstad kwam recent weer bovenaan de politieke agenda te staan, na verschillende erg gewelddadige incidenten op Brussels grondgebied.
 
Eerder al sprak de federale regering met de Brusselse regionale en lokale besturen af om over de kwestie te gaan samenzitten. Dat zou een reeks maatregelen moeten opleveren die de veiligheid ten goede moeten komen, voornamelijk op vlak van bijkomend blauw op straat.
 
Na de moord in Ukkel liet Picqué nog verstaan dat hij er niet meteen een goed oog in heeft, terwijl hij zijn gesprekspartners eerder al waarschuwde voor de gevolgen van overleg zonder concrete uitkomst. "Indien de volgende vergadering met de federale regering over de veiligheid in de hoofdstad, vastgelegd voor 27 april, niets oplevert, dan zal ik daar mijn conclusies uit trekken over datgene wat sommigen het samenwerkingsfederalisme noemen", klonk het op 12 maart al in het Brussels parlement. (belga/ypu)