Topman Planbureau vindt minimumpensioen van 1.500 euro "populistisch": “Dat kost 3 miljard euro”

Philippe Donnay, topman van het Federaal Planbureau.
BELGA Philippe Donnay, topman van het Federaal Planbureau.
De topman van het Federaal Planbureau, Philippe Donnay, vindt het voorstel van verschillende politieke partijen om een minimumpensioen van 1.500 euro netto in te voeren "populistisch". Dat zei hij vandaag op de Franstalige nieuwszender LN24.

Verschillende politieke partijen voerden eerder dit jaar campagne rond zo'n gegarandeerd minimumpensioen. Zowel de PS, sp.a (na een carrière van minimum 42 jaar), Groen, Ecolo als PVDA/PTB is voorstander. DéFI wil een minimumpensioen van 1.400 euro.

"Populisme kan duur zijn", zegt Donnay. "Een minimumpensioen van 1.500 euro kost 3 miljard euro. Voilà.”
156 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raymond van der craen

  Hoeveel pensioen moet ik dan krijgen na een volledige loopbaan als ze een pensioen willen geven van 1500 euro als je weet dat een gemiddelde actieve loopbaan in ons land 32 jaar en 6 maanden is.Met 2000 euro netto ben ik tevreden!

 • ANN LIMBOS

  Zal vooral bedoeld zijn voor de achterban van de vragende politieke partijen : werkonwilligen, profiteurs, en buitenlanders.

 • Dirk Thyssen

  Hoeveel pensioen gaat hij hebben ?

 • Philomena Vanderweyen

  Heb al lang de hoop opgegeven,was opnieuw een loze slogan tijdens de verkiezingen en wij dommeriken blijven er maar intrappen,hier geld "eerst papa en dan papa's kindjes".

 • Gino Denil

  Planning is een kwestie van prioriteiten. En al naargelang men om zijn eigen bevolking geeft liggen die prioriteiten anders.