Topman Crisiscentrum doet oproep aan iedereen: "Zorg dat noodplan aan frigo hangt"

Thinkstock
Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken roept iedereen op een eigen noodplan te maken en op te hangen in huis. Dat zegt de directeur-generaal vandaag in Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.

Eén van de speerpunten van de nieuwe topman van het Crisiscentrum, Bart Raeymaekers, is de "weerbaarheid van de bevolking verhogen". Raeymaekers is al sinds 1 maart in functie, maar heeft nu zijn toekomstplan klaar. 

Centraal staat het belang van een goede voorbereiding, of het nu gaat over terreur, brand of welke crisis ook. "Het Crisiscentrum moet steeds meer op lange termijn werken", zegt hij. "Niet alleen als een brandweer uitrukken wanneer het brandt, maar ons ook zo veel mogelijk voorbereiden op alle mogelijke crisissituaties."

Opvallend: Raeymaekers vraagt dat de bevolking hetzelfde doet, en zich ook beter voorbereidt op crisissen. Bijvoorbeeld door in te schrijven op BE-alert, het alarmsysteem van de overheid, maar ook door zelf noodplannen te maken. Om een noodplan te maken, heeft het Crisiscentrum mijnnoodplan.be in het leven geroepen.
66 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Evelyn Maes

  En wat als het brand in de keuken? Ben je vet met je noodplan aan de frigo...

 • Yorgi Blond

  een noodplan ok goe schatjes elke situatie is anders da zijn veel noodplannen zé

 • chris delanghe

  stop die bangmakerij en zorg dat je zoveel mogelijk preventief kan handelen.Heeft die "topman" echt niets beters te doen dan dit soort noodscenarios rond te strooien? Ik denk dat we in belgie teveel topmannen hebben, en te weinig mensen met degelijk inzicht en die doelstellingen bereiken. Met wat meer topvrouwen zou het er mogelijks al wat beter uitzien. want slechter is nauwelijks denkbaar.

 • raf peeters

  @Carl Op De Beeck, duidelijk dat je een nva aanhanger bent ,je hebt niet eens begrepen waar het hier over gaat .

 • ann van der linden

  Zullen volgend jaar in het stemhokje eens met ons noodplan uitpakken!