Topcriminelen opgepakt in Maasmechelen

Het Fugitive Asset Search Team (FAST) van de federale politie heeft vanmorgen in Maasmechelen de voortvluchtige topcrimineel L.D.L. gearresteerd. De man werd op 25 februari 2011 door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor internationale drugshandel. Kort daarna werd ook een tweede crimineel opgepakt.

L.D.L. was een van de leiders van de organisatie DEBIPERSAD, die cocaïnetransporten organiseerde vanuit Midden-Amerika. Hij stond internationaal geseind, maar vanmorgen heeft FAST hem kunnen arresteren in de woning van zijn vrouw in Maasmechelen. De man had een ondergrondse bergplaats gemaakt die hij vanuit de kelder kon bereiken. Daar hield hij zich ook schuil toen FAST het huis binnenviel. De voortvluchtige werd uit zijn schuilplaats gehaald en onmiddellijk overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. De man werd eerder al veroordeeld door de correctionele rechtbank van Tongeren en door het hof van beroep in Antwerpen.

Deze voormiddag werd ook G.P., een tweede voortvluchtige crimineel, opgepakt in Maasmechelen. Ook hij werd internationaal gezocht door het Italiaanse gerecht voor cocaïnehandel. Hij werd aangetroffen in het huis van zijn vriendin in Maasmechelen. G.P. werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Later wordt hij uitgeleverd aan Italië.