Toparts Johan Bellemans ruilt UZ Leuven voor Genk

PHOTO_NEWS
Professor Johan Bellemans ruilt het UZ Leuven voor het ziekenhuis van Genk. Daarmee verliest Leuven een diensthoofd én een grote naam. Ook bij andere universitaire ziekenhuizen klagen ze over het verlies van topartsen, schrijft Het Nieuwsblad.

"Jong toptalent krijgt amper plek, waardoor het UZ Leuven zijn leidende positie dreigt te verliezen", liet Bellemans begin vorig jaar al weten. "Wij leiden getalenteerde artsen op, maar zien ze massaal vertrekken naar perifere ziekenhuizen in Vlaanderen", aldus Bellemans. "Enkel en alleen omdat ze daar een vaste benoeming krijgen met een betere verloning en meer administratieve ondersteuning. Zo erg als nu was het nog nooit."

Ook professor Herman Goossens, diensthoofd klinische biologie aan het UZ Antwerpen, noemt de situatie dramatisch. "Meer en meer artsen vertrekken naar de perifere klinieken. Recent heb ik nog twee zeer goede artsen zien vertrekken die bij ons opgeleid zijn tot specialist microbiologie", zegt hij.

Johan Bellemans verkast nu naar het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Als zijn bekende patiënten hem volgen, is dat een klap voor Leuven.  
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels