Tongzoenen en borsten vasthouden: kinderen moeten zelf meedoen aan SM-praktijken van ouders

Thinkstock
Een koppel uit Sint-Pieters-Leeuw riskeert gevangenisstraffen van drie en twee jaar met uitstel omdat het hun kinderen betrok bij SM-praktijken. De kinderen van amper twaalf jaar oud moesten foto's en filmpjes maken van de bezigheden van hun ouders en die vervolgens op de computer plaatsen en verspreiden via het internet. De ouders bekenden de feiten en gaven voor de rechtbank schoorvoetend toe dat ze te ver waren gegaan. Het vonnis valt op 12 november.

De feiten kwamen aan het licht toen de kinderen wegens een problematische opvoedingssituatie geplaatst werden. De politie stootte op expliciete foto's van het koppel en uit verder onderzoek bleek dat een groot aantal daarvan door de kinderen genomen waren.

"Probleem is niet de SM-relatie"
De ouders hadden hun kinderen ook gedwongen om de foto's van het fototoestel over te plaatsen op de computer en vervolgens te verspreiden via het internet, al dan niet voorzien van commentaar. Op een aantal foto's was ook te zien hoe de kinderen werden getongzoend of de borsten van hun moeder moesten vasthouden.

"Het probleem is niet dat deze mensen een SM-relatie hebben", zei de substitute van het parket Halle-Vilvoorde. "Wel dat ze hun kinderen daaraan blootstelden en gedwongen bij betrokken. De kinderen zien hun ouders nog graag, maar geven aan dat ze het zeer moeilijk hadden met die praktijken."

"Zelf seksueel misbruikt"
Het parket vroeg celstraffen met uitstel, op voorwaarde dat de ouders therapie zouden volgen. Die gaven schoorvoetend toe dat ze te ver gegaan waren, hoewel de vader eerder had verklaard weinig problemen te zien.

"Mijn cliënt is als kind zelf blootgesteld aan SM en seksueel misbruikt", pleitte zijn advocaat. "Dat heeft zijn seksualiteit bepaald. In het Duitse SM-circuit kreeg hij ook cocaïne-inspuitingen, die hem hielpen bij zijn chronische pijn."