Tongenaar verplicht vrouw (27) tot seks met andere mannen: 3 jaar cel

anp
Een 45-jarige Tongenaar is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 3.000 euro omdat hij een 27-jarige vrouw had verplicht om onder invloed van drugs seks te hebben met mannen in ruil voor drugs, kost en inwoon. De man is bovendien voor de komende vijf jaar zijn rechten kwijt en moet aan zijn slachtoffer een morele schadevergoeding betalen van 5.000 euro.

De feiten hadden plaats tussen 2013 en juni 2016. Telkens wanneer de vrouw bij de Tongenaar verbleef, zocht hij mannen die seks wilden hebben met haar terwijl ze onder invloed was van weed, speed of GHB. Hij gebruikte daarvoor verschillende chatboxen, sekssites en sites voor swingers.

De man maakte misbruik van de situatie van zijn aan drugs verslaafde slachtoffer. Zo manipuleerde en vernederde hij haar en maakte hij ook de afspraken met de mannen. Hij verdoofde haar met drugs of "dwong" haar de drugs zelf in te nemen zodat ze makkelijker zou overgaan tot seksuele daden met de geronselde mannen. Verschillende seksuele contacten werden met meerdere camera's gefilmd.

Bij een huiszoeking werden een laptop, verschillende usb-sticks, een tablet, een smartphone en een dashcam in beslag genomen en werden er drugs gevonden in de koelkast van de Tongenaar. Op de gsm en tablet werden ook seksueel getinte gesprekken en afspraken gevonden die weinig aan de fantasie overlaten. Voor het slachtoffer, die ook uit Tongeren afkomstig is, werd een voorlopige bewindvoerder aangesteld.