Tongenaar die met kinderen kanaal inreed was radeloos

De 38-jarige man uit Tongeren die vorige week met zijn wagen en twee kinderen in het Albertkanaal in Kanne bij Riemst reed, handelde uit radeloosheid. Dat zei zijn raadsman Gino Houbrechts uit Kortessem op TV Limburg. De man verschijnt morgen wegens poging tot kindermoord voor de raadkamer in Tongeren, die over de aanhouding van de man beslist.
 
Radeloos

Met zijn zoon van elf en dochtertje van zeven reed hij het kanaal in. Hij wilde een einde maken aan zijn leven en zijn kinderen meesleuren. Hij kon de echtscheiding met zijn vroegere partner niet verwerken. Een problematische vechtscheiding zou aan de basis van de wanhoopsdaad liggen. Een vrederechter had een co-ouderschap opgelegd, waarbij de man een week de kinderen kreeg en zijn ex dan de daaropvolgende week.
 
"Man redde kinderen"

Volgens zijn advocaat zou de man ook zelf zijn kinderen gered hebben en zou het niet het elfjarig zoontje zijn die de redder was van zijn zusje en vader. De man en twee kinderen geraakten uiteindelijk op het droge en belden bij een woning in de buurt aan. (belga/dea)