Tommelein (Open Vld): "Tevreden met lichte winst in West-Vlaanderen"

PHOTO_NEWS
Open Vld-lijsttrekker voor het Vlaams parlement in West-Vlaanderen, Bart Tommelein, is tevreden met het resultaat van zijn partij in de kustprovincie. "Ik moesten strijden tegen drie ministers", zei Tommelein verwijzend naar zijn collega-lijsttrekkers Geert Bourgeois (N-VA), Hilde Crevits (CD&V) en John Crombez (sp.a).

Open Vld doet het voorlopig ruim een procent beter dan in 2010 terwijl de peiling de partij op verlies zette in West-Vlaanderen.

Dat zijn partij het in zijn thuisstad Oostende niet zo goed doet, deert Tommelein niet zoveel. De havenstad telt twee ministers en een staatssecretaris en "we kunnen niet allemaal winnen", merkte hij op. In West-Vlaanderen gaat N-VA fors vooruit, en ook sp.a en Open Vld boeken winst, zo analyseerde Tommelein de voorlopige resultaten. Het verlies van CD&V in West-Vlaanderen vond hij opvallend, "maar de partij houdt nog veel over".

Bart Tommelein merkte nog op dat Open Vld op basis van de voorlopige resultaten de derde partij van Vlaanderen is. Hij was tevreden met de winst van de partij in West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant van Maggie De Block.