Tom Van Grieken haalt uit naar burgemeester De Wever: “Stadsbestuur is de controle kwijt”

Tom Van Grieken
VTM Nieuws Tom Van Grieken
Na de nieuwe granaatontploffing in Antwerpen haalt Tom Van Grieken fel uit naar Bart De Wever en het Antwerpse stadsbestuur. “De stad Antwerpen lijkt op een stripverhaal van Kuifje: ‘Duizend bommen en granaten”, met het stadsbestuur als Jansen en Jannsen die van geen hout pijlen meer weten te maken.”

Vlaams Belang ziet in het incident een provocatie van de drugsmaffia. “Deze stadsguerrilla moet stoppen”, zegt Filip Dewinter. “Dit loopt fout af: de vraag is niet of er slachtoffers zullen vallen, maar wanneer.”

De partij vraagt een verhoogde inzet van camerabewaking en politiepatrouilles op gevoelige plaatsen. Handelszaken of panden waarvan de politie weet dat ze worden geviseerd door de drugsmaffia, moeten worden gesloten of extra bewaakt. “Wij roepen daarom zo snel mogelijk de Antwerpse gemeenteraad bijeen, op zijn minst de Commissie Veiligheid”, zegt Dewinter. “Na de drie granaataanslagen op zeer korte tijd willen wij een gedetailleerde briefing van de politie en een concreet plan van aanpak om dit drieste geweld te voorkomen.” 
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Lenie

  Het is bij justitie dat het al decennia fout gaat, Mr. Van Grieken. De Wever heeft ooit al eens enkele kopstukken van een drugsbende laten oppakken. Een paar weken waren ze alweer vrij op basis van “procedurefouten” (omkoping) en lachten ze De Wever uit waar hij bij stond. Wie niet gestraft wordt, doet immers zijn goesting.

 • Hedwig Jacobs

  Het enige dat men moet doen is Van Grieken het voordeel van de twijfel geven, zijn partij heeft nog noot de kans gekregen te bewijzen, hoe zij het zouden oplossen, ze zijn altijd al tegengewerkt door denkers die Van Grieken hier terug uitlachen, één zaak kan ik garanderen je zou verschieten als ze die kans kregen hoe het er zou aan toe gaan, het zal zeker onmenselijk zijn maar het ware zeker de enigste oplossing, dus betweters blijf gewoon het zonlicht ontkennen en zakken vullen.

 • HUS JOZEF

  Datum vast pinnen waarop alle granaten moeten binnen geleverd worden om te vernietigen en in de granatenclub bewijs van goed gedrag vragen .

 • Marc Rooms

  controle is er NOOIT geweest. Nul tollerantie, afschaffen wet Lejeune, deportatie van vreemdelingen zelfs met een belgische pas, illegalen onmiddelijk terugsturen dat is wat nodig is maar onze politiekers willen nu eenmaal heiliger zijn dan de paus. Er gebeurt maw NIETS met zware criminaliteit. Maar als jan met de pet, 3 pinten gedronken heeft of 60 km per uur door een zone 50 gaat, nagelen ze hem aan de muur.

 • Tom Faes

  Ik kan Jan Baroen alleen maar volledig gelijk geven . De Wever is godganse dagen bezig met problemen in zijn eigen partij proberen op te lossen, bovendien zit hij dagen aan een stuk met zijn handen in zijn haar met het bedenken van strategieën en voor Antwerpen , gene tijd ! en toch zijn er nog jokkes die dat niet door hebben.