Exclusief voor abonnees

Tom Meeuws (SP.A) opnieuw in opspraak: schimmig vertrek bij De Lijn

Geknoei met facturen?

BELGA
Er dreigt opnieuw een storm te ontstaan rond Tom Meeuws, socialistisch boegbeeld van de Antwerpse stadslijst Samen. Uit documenten blijkt dat Meeuws in zijn vorige job als directeur bij De Lijn Antwerpen opmerkelijke fouten heeft gemaakt bij de betaling van meer dan 600.000 euro aan een Antwerpse vzw en 100.000 euro aan een mediabedrijf. De zaak werd intern onderzocht, maar het werd uiteindelijk 'in der minne' geregeld. Meeuws kreeg nog vijf maanden opzegvergoeding. Reconstructie van een schimmig vertrek.

December - januari 2014: contract nog niet afgesloten, maar wél al 121.050 euro betaald

In het najaar van 2014 besluit Tom Meeuws als directeur van De Lijn Antwerpen dat de stad een feestje verdient ter ere van de opening van de zogenaamde 'Reuzenpijp' in Borgerhout. Voor de organisatie klopt hij aan bij vzw De Roma. Daarmee sluit hij op 6 januari 2015 een contract. Daarin wordt ook de kostprijs van het festival afgesproken: er zal in totaal 664.290 euro (inclusief BTW) betaald worden door De Lijn. Vreemd genoeg vinden de eerste twee betalingen al plaats in november en december 2014. Ruim twee maanden voor de ondertekening van het contract. De Lijn betaalt in 2014 zo 121.050 euro aan vzw De Roma voor een afspraak die pas in 2015 bekrachtigd wordt.

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen240 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Deckers

  Alleen onze zelfverklaarde neutrale openbare omroep VRT gefinancierd met belastinggeld steunt hem nog...

 • Yves Wauters

  Sorry G.Bervoets ! Maar u selectieve verontwaardiging en toch maar steeds u proberen te wentelen in t slachtofferrolletje wanneer t resultaat anders is met daar lijnrecht tegen over u de tirades voor de anderen is zo doorzichtig en getuigd niet echt van veel verstand hoor ! U moreel kompas slaat teveel tilt grtz

 • medard albrechts

  de rooien hebben in het verleden niks anders gedaan, dan bedriegen en liegen, voor mij geen rooie meer jongens, tis genoeg geweest.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  "Laat je niet paaien, met SAMEN naar de haaien"

 • dirk van melle

  Ai ai ai ! Dit wordt een génant verhaal! Nu nog de Gloeiende Gentse Ghelamco-Story, en 't is een rooie schandaalsoap!