Tom Meeuws: "Ik ben kwaad op mezelf"

"Ik heb spijt en ik ben kwaad op mezelf". Dat zegt de Antwerpse sp.a-voorzitter Tom Meeuws aan VTM Nieuws na de vastgoedrel rond Land Invest Group.

Meeuws had vorige week zwaar uitgehaald naar de nauwe banden van Antwerps burgemeester Bart De Wever en het stadsbestuur met bouwpromotoren en vastgoedmakelaars. Burgemeester Bart De Wever en verschillende schepenen waren uitgenodigd op een verjaardagsfeest van één van de aandeelhouders van Land Invest Group in het Antwerpse sterrenrestaurant het fornuis. Toen beelden van die ontmoeting werden gepubliceerd door de nieuwswebsite Apache.be, reageerde Meeuws. Achteraf bleek dat hij als consultant zelf nauwe contacten onderhield en zelfs gaan eten was met een bouwpromotor in hetzelfde restaurant als het stadsbestuur. 

Dat kwam Meeuws op een uitbrander van Groen-kopstuk Wouter Van Besien te staan. Na een gesprek werden de plooien gladgestreken. Of de zaak de plaats van Tom Meeuws op de lijst Samen hypothekeert, is nog niet duidelijk. Sp.a-voorzitter John Crombez zei daarover: "Je moet vertrouwen hebben in elkaar".

Tom Meeuws.
BELGA Tom Meeuws.116 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Baeyens

  Een beetje schijnheilig doen kan geen kwaad moet hij gedacht hebben. Met wat we nu allemaal weten, en nog moeten weten ...

 • philippe dusablon

  Dat moest Jan Modaal eens lappen, dan had hij al een rits klachten aan zijn broek en een C4. In dit geval is het een fait divers in hun besloten wereldje van wereldvreemden.

 • Marc Baeyens

  Die man is niet te schatten. Wat een leugenaar en bedrieger. Hij zit werkelijk goed op zijn plaats in die partij.

 • Luc Scheepers

  Hij wilde gewoonweg zijn eigen, niet aangegeven, inkomsten beschermen.

 • Tom Faes

  Jullie denken toch niet dat het bij De Wever en de nva maar een draadje beter is ? Geloven jullie dat echt ?? Of zeggen jullie dat omdat jullie zelf ook mee profiteren van de nva inkomsten ??